Ismét egy kekszet hoztam. :) Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. A receptet Szemirámisznál találtam.
Hozzávalók:
- 30 dkg. finomliszt
- 17 dkg. olvadt vaj
- 20 dkg. cukor (nálam: fele cukor, fele xilit)
- 1 egész tojás
- 2 nagyobb citrom leve
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 dkg. mákszem egészben
- csipetnyi só.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tészta elég lágy, ragacsos, de ne tegyünk hozzá több lisztet,mint a receptben van, különben kemény lesz a süti.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A masszából vegyünk el diónyi mennyiséget, és kezünkkel formázzunk belőle golyókat, és rakjuk a tepsire.
Forróvízbe mártogatott kanál hátlapjával kicsit lapítsuk el a golyókat.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Kb. 10-12 perc alatt süssük készre a kekszeket. Ha picit kezd barnulni a széle, már jó. A tepsin hagyjuk kihűlni.
Dobozban tárolva sokáig eláll. :)
Nem olvasztottam meg a margarint, csak puha, szobahőmérsékletű volt.
Így együtt még nem próbáltam, a citromosat nagyon szeretem:) Guszták:)
VálaszTörlésSzeretem az ilyen egyszerű rágcsálnivalókat!
VálaszTörlésKati, Marisz57!
VálaszTörlésKöszi szépen! Nagyon finom, érdemes kipróbálni. :)