2013. március 29., péntek

Amerikai káposztasaláta- Coleslaw




Még nem kóstoltam az igazit, de ezen az oldalon, ahol rátaláltam a receptre azt állítják, hogy ez az igazi! 
Mindenesetre nagyon - nagyon finom. Frissen is megkóstoltuk akkor inkább édesnek tűnt, de másnap mikorra összeért nagyon finom lett.


Hozzávalók:
  • 4,5 tk. (22,5 ml.) tárkonyecet
  • 6,5 ek. (97,5 ml.) olaj (semleges ízű)
  • 3/4 csésze (180 ml.) finomra vágott hagyma
  • 2,5 csésze (600 ml.) (light) majonéz 
  • 1 csésze (240 ml.) kristálycukor
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 fej közepes méretű friss fejeskáposzta.


Elkészítés:

Keverjük össze az olajat, a cukrot, adjuk hozzá a tárkonyecetet.
Keverjük bele a majonézt (eredetileg: Miracle Whip). Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát a káposztát és a hagymát.
Jól keverjük össze.
Ezzel el is készült.
Helyezzük egy légmentesen záródó dobozva, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

Lilahagymát használtam és csíkokra vágtam. A káposzta nálam kicsivel több, mint 80 dkg. volt.




Jó étvágyat! :)

9 megjegyzés:

  1. Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!:)

    VálaszTörlés
  2. Szuper a saláta, mi is nagyon szeretjük! Kellemes, pihentető ünnepet Nektek! :)

    VálaszTörlés
  3. Szép Húsvétot, jó pihenést kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Gabriella! :) Viszont kívánjuk! :)

      Törlés
  4. Imádom a káposztasalátát, és ez a recept szupernek látszik! Kellemes Húsvétot Nektek! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon Guszti! Már régóta tervben van a kipróbálása, és most hogy itt megláttam, mindenképp el fogom készíteni! Már hajt a kertünkben a tárkony, lesz házi tárkonyecet is hozzá. :) Köszönöm a receptet, mentettem! :)

    VálaszTörlés