Ezt a receptet Gizinél találtam. Egyszerű, és nagyon finom! Köszi a receptet! Amennyire csak lehetett diabetikusra vettem. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg. cseresznye
- 15 dkg. liszt
- 13 dkg. fruktóz
- 2 ek. kakaó
- 1/2 cs. sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 15 dkg. margarin
- 2 cs. vaníliás fruktóz
- 2 db. tojás
- 1 dl. tejszín.
Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaforma aljába tesszük.
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot(fruktózt) habosra keverjük.
Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk egyesével az egész tojásokat, majd belecsorgatjuk a tejszínt.
Ezután beleszitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet és a kakaót, majd jó krémesre keverjük.
A tortaformában lévő cseresznyére rákanalazzuk a csokoládés masszát a tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített 170 C fokos sütőbe tesszük, 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy tálcára. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.
Nagyon guszta:))
VálaszTörlésNagyon ötletes és biztosan nagyon finom is! Meg persze szuper jól néz ki! :)
VálaszTörlésFantasztikusan néz ki!! Add nekem azt a szeletet...! :))
VálaszTörlésNem is számolom már, hányadjára csábulok el a friss receptek nézegetése közben... Ez a süti is megér egy próbát... aztán még többet:-)
VálaszTörlésCsodásan néz ki!!! És még diabetikus is, úgy ahogy. Mehetek? :)
VálaszTörlésMónika!
VálaszTörlésKöszi! :)
Hankka!
Nagyon fincsi, köszi! :)
Gabriella!
Köszi, okés. :)))
Gerdi!
Így van ez. Nekem most nagyon kevés időm van elcsábulni, de majd augusztus elején szabin leszek, akkor majd én is sokszor el fogok biztosan. :)))
Barbi!
Jöhetsz! Bár ez elfogyott, de mire jössz sütök valami sokkal diabetikusabbat, jó? :)))