A recept talán az nlc-ről, de már nagyon régóta megvan. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg. cukor
- 3 dkg. kakaó
- 2 dl. tej
- 20 dkg. liszt
- 1 cs. sütőpor
A habhoz:
- 4 tojás fehérje
- 20 dkg. cukor
Tetejére:
- 5 dkg. margarin
- 10 dkg. étcsokoládé.
Elkészítés:
A tésztához elkeverjük a tojás sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, és a többi hozzávalót. Kikent, kilisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe simítjuk, és közepes lángon megsütjük.
Kihűtjük.
Felteszünk egy kisebb fazékban vizet forrni.
A gőz felett a habhoz a fehérjét felverjük, majd több részletben hozzákeverjük a cukrot. Az elkészült habot rákenjük a tésztára.
Elkészítjük a csokimázat: a margarint megolvasztjuk, levéve a tűzről belekeverjük a csokit.
Rákenjük a habra.
Kicsit hűtjük, majd kockákra vágva kínáljuk.
Ha van kimaradt tojásfehérjénk nyugodtan tehetünk hozzá, mert annál magasabb, és habosabb lesz. :)
Nem törik a tetején a csoki, ha a kést forró vízbe mártjuk, és úgy szeletjük. :)
Megelőztél!!! Már nyár óta készülök, hogy felrakom, de mindig mást sütök!! Imádom, biztos felkerül egyszer, a tiéd gyönyörű lett!!! :D
VálaszTörlés:))) Azelőtt gyakran sütöttem, mert egyszerű, hamar kész van, aztán feledésbe merült, de tegnap annyira akartunk már valami finom sütit, hogy beugrott, és megsütöttem. Köszi! :)
TörlésSzép és gusztán néz ki!
VálaszTörlésNagyon régen nem készítettem már, de most ...!
Köszi! :) Ismerem ezt az érzést, hányszor mondom én is, hogy de most... :)))
TörlésBrutál jól néz ki! :)
VálaszTörlésBrutál fini! :)))
TörlésNagyon finom ez a süti! Nekem is van hasonló receptem, szoktam is sütni, bár nem mostanában volt... de ha már eszembe juttattad, nemsokára fogok megint.
VálaszTörlésAz. :))) Nálunk is nagyon rég volt már, valahogy feledésbe merült. :)
TörlésAhogy te csinálod az nagyon finom. Tapasztalhattam :)
VálaszTörlésCsaba
Köszi! :)))
TörlésGyönyörű a tiéd, olyanszép tökéletesek a kockák. Isteni finom is lehet, nem emlékszem, hogy kóstoltam ezt a sütit. De ki fogom próbálni biztosan:)
VálaszTörlésKöszönöm! :) Nagyon finom, több habbal még finomabb. :)))
TörlésJúúúj, de szépen szeletelted fel ezt is. Irigyellek a szeletelésed miatt! :) ...és különben hiszed vagy sem, tegnap óta szemezek ezzel a sütivel a Rama-s sütis könyvemben, őszintén írom, nem füllentek. Csak a férjem kapott pár doboz krémes sütiket (különböző ízűek, melyek házi jellegűek, tehát cseppet sem mű ízűek, azt nem szeretjük), így először azokat kell elfogyasztanunk, ha krémes sütiket szeretnénk enni. Sőt, még osztogatjuk is dobozostól a rokonoknak is, hogy hamarabb fogyjon.
VálaszTörlésA lényeg, hogy szerintem én is hamarosan megcsinálom ezt a néger kockát, mert tegnap nagyon megtetszett a könyvben, nálad meg pláne. :) A recept szerintem hasonló, de ahogy olvasom a tied, lehet, hogy teljesen egyforma...
Bocs', regényt írtam... :-)
Köszönöm szépen! :) Pár doboz, még osztogatjátok is?, akkor az jó pár doboz lehet. :))) Még az is lehet, hogy ugyanaz a recept. :) Próbáld ki, nagyon finom. Csak nyugodtan írjál regényt, engem nem zavar, sőt, örülök, ha írsz, szeretek olvasni! :))) Semmi ördöngősség, meleg vizes késsel, a tiéd is ilyen szép szelet lesz, meglásd. :)
TörlésNagyon fincsi, nagyon szeretem!
VálaszTörlésBizony, mi is szeretjük. :)))
TörlésSzia!
VálaszTörlésMegkérdezhetem, hogy mekorra tepsiben készült ez a finomság? :)
Szia! :)
Törlés35x24 cm. :)
sziasztok, mindent a recept szerint csináltam, de nekem egy ekkora (35 cm * 24 cm) tepsihez kétszeres adag kellett, máskülönben leheletvékonyságú lett a tészta...
Törléshttp://opusteno.rs/kuhinja-f49/recept-za-ledene-kocke-t15582.html
VálaszTörlésDe helyes vagy, hogy bemásoltad, esetleg te loptad el a képem is???
TörlésSzia!
VálaszTörlésEz a kedvenc sütim!!!!!:)Én mielőtt rákenném a habot, megkenem a tésztát baracklekvárral, ezután jöhet a hab, és a máz. Még a nagymamámtól tanultam!
Üdv.: Adri
Szia Adri!
TörlésMi is nagyon szeretjük! :) A baracklekvárral isteni lehet! :)
Szia! Ma elkeszitettem , isteni finom ,koszi :)
VálaszTörlésAdel
Kedves Adél! :)
TörlésNagyon szívesen! Örülök, ha ízlett, és, hogy visszajeleztél nekem. Köszönöm! :)
szerinted kb. mennyi ideig tart míg a cukor a habbal teljesen elvegyül?
VálaszTörlésA gőzölt hab akkor jó, ha egynemű, nincsenek benne buborékok, megmarad benne a turmix nyomvonala, de már fényes-krémes.
TörlésA gőzölt hab akkor jó, ha egynemű, nincsenek benne buborékok, megmarad benne a turmix nyomvonala, de már fényes-krémes.
TörlésNagyon jól néz ki. Ma mi is elkészitjük. A recepted használva. :)
VálaszTörlésKöszönöm Csilla! Megcsináltam a sütit és nagyon jól sikerült. Egyszerű és nagyon finom.
VálaszTörlésTovábbi sok sikert!