Köszi Gerdi!! :))) Mivel a férjem mondhatni imádja a kávét, ezért biztos voltam benne, hogy ez ízleni fog neki. Igazam lett. :)
Ugyan nem lett teljesen diabetikus, pedig annak szántam, de azért valamennyire csökkentettem a szénhidrát tartalmát. :)
Eredeti recept Gerdinél.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg. margarin
- 10 dkg. porcukor
- 8 dkg. fruktóz
- 40 dkg. liszt
- 1 tojás
- 10 dkg. darált dió (Dejó)
- 1 ek. kakaó
- 4 tasak diabetikus kapucsínópor
A díszítéshez:
- 5-6 dkg. darált dió
- 5-5 dkg. ét- és fehér csoki.
Elkészítés:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A tésztából négy, 5-6 cm átmérőjű rudat formálunk. 1 órára hűvös helyre rakjuk.
A rudakat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tenyerünkben meghengergetjük úgy, hogy a közepe vastagabb maradjon, két széle elvékonyodjon. Kiflivé formáljuk.
Felét formázás előtt darált dióba hempergetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben sütjük.
Miután kihűltek, a kétféle csokit külön-külön vízfürdő felett megolvasztjuk, s a nem diós holdacskák két végét belemártjuk.
Óh, jaj... ez jól hangzik! A kapucsínópor az olyan egy adagos tasak? Nem kávézok, nem ismerem ezeket... de ezt megkóstolnám...
VálaszTörlésTudtam én, hogy ismerős valahonnan... :-) Nálad is nagyon jól néz ki! :-)
VálaszTörlésMost, a délutáni kapucsínómhoz jó lenne néhány darab kapucsínós kifli!
VálaszTörlésLáttam Gerdinél is, a tieid is nagyon szépek lettek:) Ez is várakozik a listámon.
VálaszTörlésHorimarika!
VálaszTörlésIgen olyan egy adagos tasak. :)
Katucikonyha!
:) köszi!
Marisz57!
Akkor aztán halmoznád az élvezeteket. :)
Trollanyu!
Köszi! :)
De jó, hogy visszatértem hozzád! Szépeket fogok álmodni:-) Nagyon örülök, hogy megsütötted!!!
VálaszTörlés