2011. december 8., csütörtök

Kapucíner szelet



Ezt a süteményt most nem nevezném konyhai ténykedésem csúcsának, van 1-2 hibája, de az íze nagyon finom. :)
Már annyiszor megfogadtam, hogy a jól bevált tortabevonómat használom, de valahogy mindig elcsábulok, ha látok valamilyen akciót. Így jártam most is, meg is lett az eredménye, törik a teteje... 


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 6 db. tojás
  • 6 ek. cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 6 ek. liszt
  • 2 ek. olaj.

A krémhez:
  • 5 dl. tej
  • 2 cs. tejszínízű pudingpor
  • 25 dkg. margarin
  • 25 dkg. porcukor
  • 1 ek. kakaó
  • 1 ek. capuccino.

A csokimázhoz:

  • 10 dkg. tortabevonó
  • 1-2 ek. olaj.

Elkészítés:

A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral hozzáadjuk az olajat, és a sütőporral elkevert lisztet.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a habot.
170 C fokon megsütjük. Tűpróba.
Közben a krémhez a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot. Kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
Kétfelé vesszük a krémet, az egyik felébe 1 ek. kakaóport, a másik felébe 1 ek. capuccino port keverünk.
A megsütött, kihűlt tésztára rákenjük először a kakaós, majd a kávés krémet, a tetejét csokival bevonjuk.

Igazán finom krémes sütike! :)
Fontos, hogy a pudingot megvárjuk, míg kihűl, és a margarint csak  utána keverjük bele, különben úgy járunk, mint ahogy látszik a képen, "kicsapódik" a krém. :)


9 megjegyzés:

  1. Én szeretem a tört tetejű sütiket is!:-))
    Nem látszik a tetején semmi baki, nagyon guszta lett! Biztos nagyon finom lett, még capuccinot nem is használtam pedig biztosan jó ízt ad a krémnek!

    VálaszTörlés
  2. Ha nem mondod el a hibákat, sosem vettem volna észre:) Nagyon guszta süti, mentettem:)

    VálaszTörlés
  3. Elnézzük neki! Szeretem a kávás sütiket, tetszik a recepted. :)

    VálaszTörlés
  4. Most vettem eszre hogy koveted a blogomat. Mire a blogod aljara ertem a kovetesre, sok szep es finom dolgaidat eszrevettem. Finom, ez a konnyu kis sutemeny, jo kis recept. A dios es makos patkot is jobban at fogom nezni, a recepter!

    A blog listamra teszem a blogodat hogy ne felejtek be nezni hozzad suruebben:D

    VálaszTörlés
  5. Én nem bánnám ha törött a teteje...;) Bár így elnézve nem hiszem, hogy bármi baja lenne, ha nem hívod fel a figyelmet észre sem vesszük, mert mondjuk a képen nem is látni.

    VálaszTörlés
  6. Hogy én mióta szemezek ezzel a sütivel! De most beírom a karácsonyi listára.
    Ennek hibája? Ha nem mondod, észre sem veszem:-)

    VálaszTörlés
  7. Éva!
    Nagyon finom az íze, és mi is szerettük, még tört tetővel is. :)))

    Trollanyu!
    Köszi! Örülök, ha tetszik a recept. :)

    Petra!
    Köszi, mi is szeretjük. :)))

    Elisabeth!
    Köszönöm szépen!! Én is szoktam Nálad nézelődni. :)))
    Valóban finom, krémes, könnyű sütemény. :)

    Tündi!
    Na, azért mi se bántuk. :))) Csak én mérgelődtem miatta. :)

    Gerdi!
    Szerintem nem fogod megbánni! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  8. DSAL!
    Thank you, and it was very tasty.

    VálaszTörlés