A szalonnát kis kockákra vágva kiolvasztjuk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. A húst kockákra vágjuk és átsütjük a hagymás zsírban, majd meghintjük a pirospaprikával, az őrölt köménnyel, meg a babérlevélporral. Annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a másik edényben az olajon megpirítjuk a tarhonyát, utána annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Fedő alatt kis lángon 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított kockákra vágott burgonyát, a felvágott paprikát, és a cikkekre vágott paradicsomot. Megsózzuk, és annyi vízzel, hogy szűkösen ellepje ezt is megpuhítjuk. Végül mindkettőt rövid lére sütjük, és összekeverve adjuk az asztalra. Ecetes savanyúság illik hozzá.
Ez a sörétes tarhonya a kedvencem, csak az a baj, hogy a többieknek nem! Gyerekkoromban a menzán is imádtam! Azt hiszem csinálok magamnak két napra valót a többiek meg rántottát kapnak! :DD
Ez a sörétes tarhonya a kedvencem, csak az a baj, hogy a többieknek nem! Gyerekkoromban a menzán is imádtam! Azt hiszem csinálok magamnak két napra valót a többiek meg rántottát kapnak! :DD
VálaszTörlésÉn is imádom a pásztortarhonyát, már régóta tervezem elkészíteni, jó hogy eszembe juttattad.
VálaszTörlésNagyon guszta, még sosem ettem:) Sajnos itt nincs tarhonya, de már készülök a házi tarhonya készítésére ésutána kipróbálom:)
VálaszTörlésFinom bizony ;-) csak én pipivel készítem mert csak szárnyast eszem. Újabban én is a golyós tarhonyára tértem át.
VálaszTörlésBarbi!
VálaszTörlésHelyes! Néha kell magunknak is kedvezni, bár nem hinném, hogy a rántotta túl nagy "büntetés" lenne. :)))
Mrita!
Nagyon finom lett. :)
Trollanyu!
Házi tarhonya?, húúú az biztos nagyon klassz lesz! :)
Csipike!
Úgyis nagyon finom lehet! :)