Hozzávalók:
- személyenként legalább 2 szelet (tetszőleges) hús
- kb. 1/2 csésze liszt
- 1 kk. őrölt pirospaprika
- őrölt bors, só
- 1/2-1 dl. olaj
- 5-6 db. paprika
- 3-4 db. paradicsom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só.
- + nokedli.
Elkészítés:
A zöldségeket, összevágjuk, a hagymát apró kockára.
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Kicsit állni hagyjuk.
Megforgatjuk a paprikás lisztben, aztán az étolajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd a szeleteket kivesszük az olajból, és félretesszük.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, aztán hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, majd visszatesszük a lecsóba a hússzeleteket is.
Kevés vizet öntünk rá, és lefedve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával, nokedlivel.
Most pulykacomb filével készítettem. Házi paradicsomlét is öntöttem a lecsóhoz, és került bele néhány édesítő tabletta is. :)
Jó étvágyat! :)
Ezt az ételt nagyon szeretem, isteni finom. Jó, hogy eszembe juttattad. Hasonlóan főzöm, csak rizzsel szoktam tálalni.
VálaszTörlésGuszta nagyon és finom is!:)
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlésNagyon finom! :))) Most nokedlit ettem volna hozzá, kicsit magamnak készült. :)))
Maryenne!
Köszönöm! :)
Nagyon guszta,fincsi lehetett! Imádom a nokedlit ilyen szaftos husival!:)
VálaszTörlésNagyon guszta, nálunk is nagy kedvenc:) Mint általában minden szószos husi. Nokedlival meg pláne:)
VálaszTörlésGuszta nagyon.
VálaszTörlés