Amint megláttam tegnap Mohánál, rögtön nekiálltam. Sütés nélküli, finom édesség lett a végeredmény. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg. darált háztartási keksz
- 5 ek. kakaópor
- 3 ek. baracklekvár
- 1 ek. rum
- 5 dkg. vaj
- 5 ek. porcukor
- kb. 3 dl. tej
A krémhez:
- 3 dl. tej
- 3 ek. liszt
- 1 tk. vaníliakivonat
- 5 ek. porcukor
- 5 dkg. vaj
- 15 dkg. kókuszreszelék
A tetejére:
- 10 dkg. étcsokoládé
- 1 tk. olaj.
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el, mert annak hűlni kell.
A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, a cukrot és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliával, és elkeverjük a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
A csokit mikróban olvasztom, 2 dl. tej kellett a tésztához, és bőven kellett porcukrozni a lapot.
Ez nagyon guszta:) Éppen én is kinéztem magamnak ezt a sütit, mert a kókusztekercset nagyon szertjük és állítólag olyan az íze. Tényleg olyan?
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésNekünk inkább csak hasonlít. :)) Ez "sűrűbb" állagú, a főzött krém miatt, és nem annyira édes, de valóban nagyon finom! :)
Nagyon guszta lett!
VálaszTörlésNo végre megtaláltalak ;-)! A névjegyedből nem derült ki, hogy van blogod. Most a gasztro-n böngészve kattintottam blogodra és látom az ismerős kis profil ikont :-)
VálaszTörlésEzt a sütit én is mentettem Mohánál. Nagyon guszta a tiéd is. Gyönyörű a csokoládémáz a tetején. :)))
VálaszTörlésÉn is megcsináltam. Sajnos nem volt minden hozzávaló itthon, úgyhogy módosítottam a receptet. Egyelőre gondolkodom, hogy feltegyem-e, mert ez is - mint Moháé - gyönyörű-guszta lett az enyémmel ellentétben :-)
VálaszTörlésÉn is kinéztem és nagyon megtetszett.Mijen gusztán néz ki a fotókon.A máz pedig gyönyörű.
VálaszTörlésNagyon szép, annyira szabályos!!! Nagyon gusztusos! És a hozzávalókból ítélve finom is lehet...
VálaszTörlésragozom tovább, én nagyon szeretem a kókuszos sütiket,és nagyon szép lett, szívesen megkóstólnám.
VálaszTörlésFlóra!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Csipike!
Szeretettel köszöntelek, és örülök, hogy rám találtál!! :)
Petra!
Köszönöm! :)
M@rti!
Köszönöm! Szerintem tedd fel, mert nem a külső számít! :))
Daniela!
Szeretettel köszöntelek, és köszönöm! :)
Szilvi!
Köszönöm Neked is! :) Nagyon finom!
Kati!
Próbáld ki, szerintem nem bánod meg. :)
Tied is nagyon "ennivaló" lett! Én is kinéztem Mohánál, de még várat magára.
VálaszTörlésHa nem túl édes, akkor számomra is tökéletes süti, nagyon dekoratív, szép precízen lett elkészítve!
VálaszTörlésPompás lett!!
VálaszTörlésés nagyon tetszik a csíkos teteje! mivel hetet ilyen szépre 'hullámozni'?
VálaszTörlésGerdi, Vicuska!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Anazar!
Köszi! Műanyag habkártyával csíkoztam ilyenné. :))
Tegnap jött el az ideje hogy én is elkészítsem ezt a sütit...kisebb nehézségeim akadtak a tésztával és picit változtattam rajta...de nagyon finom lett...az eredményt megtalálod a blogomban...:):)
VálaszTörlésOlyan gyönyörű mint egy cukrászati verseny süti. Ezt is elmentem, mert nem kell sütni.Remélem, hogy sikerülni fog.:))
VálaszTörlésTücsi!
VálaszTörlésKöszi, remélem én is. :)))