2011. július 23., szombat

Tárkonyos csirkeragu leves


Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 2 ek. olaj
  • 3 db. sárgarépa
  • 2 db. fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • kb. 3 maréknyi zöldborsó
  • 1 teáskanál tárkony
  • 3 dl. főzőtejszín
  • fél citrom leve 
  • 2- 2,5 l. víz
  • 1 db.húsleveskocka, só.


Elkészítés:  

A hagymát kockára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. 
A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd rátesszük a hagymára, és fehéredésig pirítjuk. 
Rátesszük a tárkonyt, húsleveskockát, sózzuk, és beletesszük az előzőleg megtisztított, és
felaprított zöldségeket. 
Felöntjük a vízzel. Fedő alatt puhára főzzük.
Ha elkészült, besűrítjük. A tejszínhez hozzámerünk 1-2 ek. levest, elkeverjük, és beleöntjük a levesbe.
Jól elkeverjük, belecsavarjuk a citromlevet, rottyantunk egyet még rajta, és tálalhatjuk.
(Ha szeretnénk beletenni valamilyen levesbetétet, a sűrítés előtt tegyük bele.) 




Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése