2015. április 30., csütörtök

Kakaós, kekszes muffin




A gyerekeim imádták. Eredeti recept itt található. 12 darab lett belőle.

Hozzávalók:
  • 25 dkg. liszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg. xilit + 2 ek. cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1,5 ek. kakaópor
  • 1 dl. olaj
  • 1,5 dl. tej
  • 3 cs. Jó reggelt kakaós keksz.


Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd belekeverjük a száraz hozzávalókat.
A kekszet durvára törjük (1-2 centiméteres darabokra) majd egy fakanál segítségével a masszába forgatjuk.
A sütőt bekapcsoljuk 180 C fokra.
A muffinsütőt papírral kibéleljük
Fagyiskanál segítségével beletöltjük a masszát, a formák háromnegyedéig.
Tetejükre fél kávéskanál kristálycukrot szórunk.
A sütőbe tesszük, ahol 6-7 percig 180 fokon sütjük, ezalatt a cukor miatt kéreg keletkezik a sütiken, majd 165 C fokon további kb. 15- 20 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe!


2015. április 8., szerda

Brokkolival töltött csirkemell




A receptet a Nosaltyról hoztam. Nagyon finom!



Hozzávalók:
  • 6 szelet csirkemell
  • 25 dkg. brokkoli rózsa (12 db.)

A panírozáshoz:
  • liszt 
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A besamel mártáshoz:
  • 5 dkg. vaj/margarin
  • 3 ek. liszt
  • 2,5 dl. tej
  • őrölt fehérbors
  • 1 ek. tejföl 
  • 5 dkg. reszelt sajt.


Elkészítés: 

Először a besamel mártást készítjük el.
A tejet felforraljuk, és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk.
A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük.
Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük, a reszelt sajtot hozzákeverjük.
Amikor kissé meghűlt, a tejfölt is belekeverjük.
A brokkoli rózsákat sós vízben megfőzzük.
A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk.
Az egyik lisztes felét megkenjük besamel mártással, 2 szép brokkoli rózsát ráteszünk, majd feltekerjük.
Ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.



Jó étvágyat! :)