Nagyon finom sütemény. A recept forrása az egyik receptes újságom.
Hozzávalók:
- 40 dkg. szilva
- 4 db. tojás
- 3 ek. cukor
- 1 dl. olaj
- 1/2 cs. sütőpor
- 6 ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
A sziruphoz:
- 1 ek. méz
- 1 ek. cukor
- 1 tk. fahéj
- 50 ml. víz.
Elkészítés:
A szilvát mossuk meg magozzuk ki.
A tojásokat dolgozzuk össze a cukorral és az olajjal.
A lisztet keverjük el a sütőporral, és kanalanként adjuk a tojásos masszához.
Felezzük el a masszát és az egyik felébe tegyük bele a kakaót.
Olajozzunk ki egy tepsit, szórjuk ki liszttel, és öntsük bele előbb a sárga, majd a kakaós masszát.
Forraljuk össze a sziruphoz valókat, kb. 2 perc alatt. Forgassuk meg benne a kimagozott szilvát, majd rendezzük el a süteményen.
180 C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 perc alatt készre.
Nagyon mutatós süti és biztosan finom is! Viszem is a receptet! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Nagyon finom! :)
TörlésNagyon szép, s gondolom legalább annyira finom is!
VálaszTörlésIgen, annyira! :) Köszi!!
TörlésNyami...irtó jól néz ki. <3
VálaszTörlésKöszi!! :)
TörlésA fahéj és a méz nagyon jó páros! Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésIgen, imádom én is a fahéjat! Köszi! :)
TörlésA receptet olvasva, no meg a fotókat látva, ez a süti nagyon finom. Kár, hogy a családom mostanában kevésbé szereti a gyümölcsös sütiket, így amikor készítek, szinte az egészet én eszem meg.
VálaszTörlésÓ, hát, ez nálunk is majdnem így történik a gyümölcsös sütikkel. :)
Törlés