2013. február 1., péntek

Fahéjas keksz




Szepytől mentettem le a receptet. Nagyon gyors, és nagyon finom. 


Hozzávalók

A tésztához:
  • 2 nagy tojás
  • 20 dkg. barna cukor
  • 20 dkg. margarin
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 2 tk. sütőpor
  • 60 dkg. liszt
  • 1/2 tk.
  • 1 tk. őrölt fahéj


A hempergetéshez:
  • 2 ek. fahéj
  • 4 ek. kristálycukor





Elkészítés:

Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a margarint, a vaníliakivonatot, a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat.
180 C fokra előmelegítjük a sütőt.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit.
Diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat.
Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük lenyomogatjuk őket, és néhány perc alatt készre sütjük.
Sütési ideje függ a méretétől.




4 megjegyzés:

  1. El is hiszem, hogy finom, jó fahéjas keksz... De helyesek!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Gerdi! :) Finom és jó sok lett belőle. A kekszes dobozok tele vannak most 2-3 napig. :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon finom lehet. A fahéj meg bolondit sok sütit. A gyerekek imádni fogják!:)) Mentettem! Köszi:)

    VálaszTörlés
  4. Igazán nincs mit! :) Örülök, ha tetszik. Biztos ízleni fog nekik, nagyon finom. :)

    VálaszTörlés