Szepytől mentettem le a receptet. Nagyon gyors, és nagyon finom.
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 nagy tojás
- 20 dkg. barna cukor
- 20 dkg. margarin
- 1 ek. vaníliakivonat
- 2 tk. sütőpor
- 60 dkg. liszt
- 1/2 tk. só
- 1 tk. őrölt fahéj
A hempergetéshez:
- 2 ek. fahéj
- 4 ek. kristálycukor
Elkészítés:
Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a margarint, a vaníliakivonatot, a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat.
180 C fokra előmelegítjük a sütőt.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit.
Diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat.
Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük lenyomogatjuk őket, és néhány perc alatt készre sütjük.
Sütési ideje függ a méretétől.
El is hiszem, hogy finom, jó fahéjas keksz... De helyesek!
VálaszTörlésKöszi Gerdi! :) Finom és jó sok lett belőle. A kekszes dobozok tele vannak most 2-3 napig. :)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom lehet. A fahéj meg bolondit sok sütit. A gyerekek imádni fogják!:)) Mentettem! Köszi:)
VálaszTörlésIgazán nincs mit! :) Örülök, ha tetszik. Biztos ízleni fog nekik, nagyon finom. :)
VálaszTörlés