Hozzávalók:
- 10 dkg. tarhonya
- 4 db. közepes burgonya
- 5 dkg. füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db. nagyobb sárgarépa
- 1 db. petrezselyem
- 1 tk. pirospaprika
- só
- 2,5- 3 l. víz.
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára olvasztjuk.
Finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá, és aranysárgára pirítjuk.
Pirospaprikával meghintjük, vízzel, vagy csontlével felengedjük.
A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd leszűrjük és a leveshez adjuk.
Ekkor tesszük hozzá a karikára vágott répát, zöldséget.
Ha a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Kb. még 15 percig főzzük, míg minden zöldség megpuhul, majd forrón tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
Nagyon finom leves, imádjuk a tarhonyát csak itt nem lehet kapni. Készítettem már házilag párszor, de én pont ezt a gépit szeretem:)Nekem így tökéletes, a férfiak szerint egy kis füstölt kolbásszal jobb lenne:)
VálaszTörlésA férfiak tudják, hogy mi a jó! :)))
TörlésSzeretem a tarhonya levest, jó régen nem készítettem. Jó ötlet!!! Nagyon guszta!:)
VálaszTörlésKöszi Tücsi! :) Gyorsan kész, és finom. :)
TörlésEbben a zimankóban, nincs is annál jobb, mint egy finom meleg leves kortyolgatása:)
VálaszTörlésEz így igaz Judit! Köszi! :)
TörlésNagyon jó ötlet, legalább 20 éve nem ettem (utoljára kolesz menzán), és szinte megkívántam. Jövőhéten meg lesz főzve :)Eszter
VálaszTörlésKedves Eszter! Örülök, köszönöm! :)
TörlésLényegesen jobban néz ki, mint amit a gyerekek kapnak az oviban:-) Én nem szoktam tarhonyalevest főzni, de a Te változatod meggyőző, így fogok.
VálaszTörlésSzegény gyerekek! :D Persze füstölt szalonnát csak nem kaphatnak a levesbe. :) Eredeti recept szerint 10 dkg. kell bele, én ezt a mennyiséget feleztem. Amúgy meg én sem szoktam, most készítettem először, felcsaptam az egyik szakácskönyvem, és megfőztem. :) Érdemes volt, mindenkinek nagyon ízlett. :)
Törlés