A receptet Mónika Váncza projektes blogjáról hoztam. Hatalmas munkába kezdett tavaly. Eltervezte, hogy egy év alatt végigsüti a könyvet. Érdemes nála körülnézni.
Az eredeti receptet nála olvashatjátok. Nagyon finom, omlós! :)
Hozzávalók:
- 15 dkg. cukor
- 15 dkg. margarin
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 30 dkg. liszt
- 1 cs. sütőpor.
Elkészítés:
A tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A cukrot a tojások sárgájával, és a margarinnal habosra keverjük.
Belekeverjük a lisztet, sütőport, majd a felvert habot.
"S" betűket formázunk belőle és sütőpapíros tepsiben előmelegített 170 C fokon kb. 10- 12 perc alatt szép sárgára sütjük.
Kellett hozzá még kevés liszt nekem is, hogy ne ragadjon a tészta. Enyhén lisztezett kézzel formáztam. Érdemes vékonyabb hurkákat készíteni, mert amelyik vastagabbra sikerült, az sülés közben nagyon megdagadt.
Szépek, és egyszerű elkészíteni:) Teasüti, keksz mindig kell, hogy legyen itthon:)
VálaszTörléskedves vagy!, de szépnek azért nem nevezném :), ellenben valóban könnyű elkészíteni, és legalább ugyanolyan könnyű megenni is. :))) Kekszesdoboz sosem lehet üres, ez így igaz.
TörlésSzépek, tetszenek. Köszönöm hogy sütöttél, be is raktam a blogba.
VálaszTörlésui: - most vettem észre a Huszárcsókot is hogy elkészteted, valamiért elkerülte a figyelmem,vagy nem küldted el emailben, de sebaj utólagos engedélyeddel ezt is beraktam a blogba a recept mellé.
Köszönöm!! :) Elkészítettem, de azért nem küldtem el, mert csúnyácska lett az enyém, meg előbb készült jóval :), de ha csúnyácska mivolta ellenére is beteszed, én köszönöm! :)
TörlésDe hogy csúnya!
TörlésGondolom, megenni könnyű:-)
VálaszTörlésIgen! :D De elkészíteni is legalább olyan könnyű volt. :) Omlós, nagyon fincsi!
TörlésMegenni is...elkészíteni is! :-)
VálaszTörlésPontosan! Nagyon finom! :)
Törlés