A receptet Gerditől hoztam. Köszönöm szépen Gerdi, nagyon fincsi lett!! :) Némi változtatást eszközöltem rajta, nálam így készült.
Hozzávalók:
- 15 dkg. margarin
- 15 dkg. xilit
- 8 dkg. fruktóz
- 2 tk. házi vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl. tej
- 2 tk. Maci kávé
- 55 dkg. liszt
- 15 dkg. csokilencse
Elkészítés:
A puha margarint, a cukrot, tojást, vaníliát, sütőport habosra kevertem.
A tejet megmelegítettem elkevertem benne a kávét, hozzáadtam a margarinos keverékhez.
Majd elkevertem benne a lisztet is, végül a csokit.
Robotgéppel, majd kézzel kevertem, egy lágyabb masszát kaptam.
Hűtőben hűtöttem kb. egy órát.
Diónyi darabokat szedtem belőle, golyóvá formáltam, és sütőpapíros tepsibe tettem őket, nem túl közel egymáshoz.
Enyhén vizes kézzel a gombócokat kissé ellapítottam, majd 170 C fokra előmelegített sütőbe sütöttem kicsit tovább, mint 15 percig, míg a szélei barnulni kezdtek.
Nagyon szépek, jók ezek a közeli képek:) Nem tudom mi az a Maci kávé, koffeinmentes kávé? Bár gondolom nescafe vagy capuccino por is jó lenne bele.
VálaszTörlésKöszönöm. :) Igen koffeinmentes, gyerekeknek való pótkávé. :) Gyerekkoromban sokat ittam, még most is imádom. :D Az általad felsoroltak is jók bele természetesen, Gerdi is instant kávéval készítette.
VálaszTörlésFincsi...mi is pont kekszsütéshez készülődünk, a cuccok már összemérve, de mentettem ezt a verziót is! :)
VálaszTörlésA kekszsütésben az a jó, hogy viszonylag gyorsan, sok sütit produkál az ember. :))) Nálunk ősztől- tavaszig rendszeresen tele a kekszes doboz. :)
TörlésNagyon jól néz ki, nemcsak a kávé, hanem a csokicseppek okán is nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :) Fincsi! :)
TörlésCsilla, szívesen:-) Örülök, hogy megsütötted!
VálaszTörlésMaci kávéval évek óta nem találkoztam, pedig szerettük. De lehet, csak elsiklottam fölötte. Most már keresni fogom!
Finom volt, köszi! :) Maci kávét sok helyen láttam. :) Szeretem! :)
Törlés