Gordon Ramsay után szabadon. Mivel olyan leveles tésztám volt, ami három darabban volt már eleve, ezért adott volt, hogy három felé osztom a hozzávalókat. A háttérben nem mellékesen az idei adventi koszorúnk. Kislányommal készítettük. :)
Hozzávalók:
- 70-80 dkg. szűzpecsenye
- 40 dkg. leveles tészta
- 50 dkg. gomba
- 1 db. közepes fej hagyma
- 15 dkg. füstölt (igen vékonyra szeletelt, nálam feketeerdei) sonka
- só, bors
- kevés olaj
- 1 db tojás a kenéshez.
Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztottam.
A húst a hártyáitól megtisztítottam, megmostam, megtörölgettem, majd sóztam- borsoztam. Három darabba osztottam.
Kevés, forró olajban hirtelen minden oldalát megpirítottam. Félretettem, kihűtöttem.
A gombát megpucoltam, késes aprítóban gyakorlatilag turmixoltam, majd a maradék pici olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát, majd a gombát is. Sóztam, borsoztam. Kihűtöttem.
Frissen tartó fóliát kiterítettem, rátettem kb. 4-4 szelet sonkát középtájt megkentem őket a gombapéppel, majd a közepére helyeztem a húst. A fólia segítségével feltekertem őket egyenként és hűtőbe tettem kb. 1 órára.
Ezután a tésztát egyenként lisztezett felületen kinyújtottam. Közepére helyeztem a sonkás tekercset.
A tészta széleit lekentem, és becsomagoltam (feltekertem).
Miután elkészültem mindhárommal lekentem őket tojással, és az előmelegített 190- 200 C fokos sütőben, sütőpapíros tepsiben, úgy kb. 30-35 percig sütöttem.
Szeletelés előtt legalább 15 percet pihentettem.
Egy kis videós segítség: :)
Jó étvágyat! :)
Ennek a Férjem nagyon örülne...
VálaszTörlésGusztusos:) olyan érdekes, hogy ennyi idő alatt, ilyen magas hőfokon nem ég meg a tészta(?)
Nálunk is nagy sikere volt. Most ettünk először ilyet. :) Nem égett meg a tészta, ilyen lett, mint a képen. Még letakarni sem kellett.
TörlésCsodás főétel! Nagyon szépre sikeredett! Áldott Karácsonyt!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Beleadtam apait- anyait. :) Nagyon finom lett.
TörlésMég sosem kóstoltam, de nagyon tetszett mindig! A képeidet látva muszáj lesz valamikor belevágnom...:)
VálaszTörlésEgyszer muszáj kipróbálni. Nagyon finom, nálunk mindenkinek bejött. Persze nyilván bélszínnel az igazi, de mi inkább ennél (megjegyzem, ez sem túl olcsó hús) a húsnál maradtunk inkább. )
TörlésÓóó, ez nagyon finooom! :P
VálaszTörlésIiigen. :)))
TörlésBiztosan sikert arattál vele a családban! Nálunk is elfogyott volna! :-))
VálaszTörlésTeljes volt a siker. Köszi! :)
Törlés