Némi változtatással a kedvenc csirkecombos kajánk. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. Most egész csirkét daraboltam, csontjából fincsi leves készült.
Hozzávalók:
- 1 egész csirke feldarabolva vagy csirkecombok
- 3 púpozott ek. liszt
- őrölt feketebors, pirospaprika, só
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg. reszelt sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl. tejföl
- 4 ek. olaj
- margarin a tepsi kikenéséhez.
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk.
A lisztbe belekeverjük a fűszereket. A fokhagymát apróra vágjuk, a liszthez keverjük.
A húst meghempergetjük a fűszeres lisztben, majd a kikent tepsibe egymás mellé rakjuk.
Hagymakarikákat teszünk a húsok tetejére, megszórjuk reszelt sajttal.
A tejfölt összekeverjük az olajjal, és a maradék lisztet is beleszórjuk.
Ráöntjük a sajtos húsra.
Alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve még pirítjuk, hogy szép színe legyen.Jó étvágyat! :)
Igazán finom lehet, nagyon jól mutat a tányéron! :) Ez is kipróbálásra váró recept! :)
VálaszTörlésKöszi szépen Hankka! Nagyon finom! Örülök, ha tetszik! :)
Törlés