2012. október 13., szombat

Fűszeres csirke




Némi változtatással a kedvenc csirkecombos kajánk. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. Most egész csirkét daraboltam, csontjából fincsi leves készült.


Hozzávalók:
  • 1 egész csirke feldarabolva vagy csirkecombok
  • 3 púpozott ek. liszt
  • őrölt feketebors, pirospaprika, só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg. reszelt sajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl. tejföl
  • 4 ek. olaj
  • margarin a tepsi kikenéséhez.


Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk.
A lisztbe belekeverjük a fűszereket. A fokhagymát apróra vágjuk, a liszthez keverjük.
A húst meghempergetjük a fűszeres lisztben, majd a kikent tepsibe egymás mellé rakjuk.
Hagymakarikákat teszünk a húsok tetejére, megszórjuk reszelt sajttal.
A tejfölt összekeverjük az olajjal, és a maradék lisztet is beleszórjuk.
Ráöntjük a sajtos húsra.
Alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve még pirítjuk, hogy szép színe legyen.




Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Igazán finom lehet, nagyon jól mutat a tányéron! :) Ez is kipróbálásra váró recept! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Hankka! Nagyon finom! Örülök, ha tetszik! :)

      Törlés