2012. június 4., hétfő

Reteklevél- leves




Már három bejegyzéssel lejjebb bemutattam a kis veteményesünket! :)
Lett benne néhány retkünk is próbaképpen jó sok levéllel. Eszembe jutott, hogy valahol láttam levesnek, aztán némi kutatás után megtaláltam. Szepykétől  hoztam a receptet. Nagyon finom, köszi a receptet!


Hozzávalók:
  • 2 nagy csokor retek levele
  • 2 közepes burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • bors
  • 2 dkg. vaj
  • 6-8 dl. víz
a tálaláshoz:
  • retekszeletek

Elkészítés:

A reteklevelet jól megmossuk, felaprítjuk.
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, megmossuk. A hagymát felszeleteljük, és a vajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, felöntjük 6-8 dl. vízzel, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
Ekkor hozzákeverjük a reteklevelet, pár percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Forrón tálaljuk, a tetejére friss retekszeleteket teszünk.
Igyekezzünk minél frissebb, zsengébb leveleket felhasználni hozzá.

Olyan szép zöld, mint  a spenót, ugye?, még az íze is hasonló volt nekem. :D



Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a színe, legközelebb én sem dobom el a retek levelét, ki gondolta volna, hogy ilyen guszta levest lehet főzni belőle?! Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Eddig én is mindig kidobtam. :D Ugye, milyen szépséges színe van! Köszi, hogy itt jártál!! :)

    VálaszTörlés