2012. április 22., vasárnap

Rizses káposzta csirkecombbal




Egy tavalyi Meglepetésből mentettem ki a receptet. Érdemes kipróbálni nekünk nagyon ízlett. A hozzávalókat a recept szerint írom, nálunk kicsit nagyobb adagban készült. :)


Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb
  • 50 dkg. savanyú káposzta
  • 20 dkg. rizs
  • 3 dl. húsleves
  • 0,5 dl. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • só, őrölt bors.

Elkészítés:

A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd húzzuk félre a tűzről és szórjuk rá a pirospaprikát.
Tegyük bele a káposztát meg a rizst, öntsük fel a húslevessel, és sóval borssal fűszerezzük.
Amikor a rizs már félig puha, öntsük az egészet kiolajozott tepsibe és egyenletesen igazgassuk el.
A csirkecombokat vágjuk ketté, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
Ezután fektessük rá a rizses káposztára, takarjuk le fóliával.
180 C fokos sütőben pároljuk 20 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük pirosra.

Nekem nem volt elég 20 perc a párolásra. :)






Jó étvágyat! :)

7 megjegyzés:

  1. Boldog névnapot kívánok sok szeretettel! Nagyon finom lehet így együtt a káposztával. Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Valakinél vendégségben egyszer ilyen rizzsel kínáltak. Mivel szeretem a savanyú káposztát, ezért meg is jegyeztem, hogy ez milyen finom így együtt! Az évek alatt valahogy feledésbe is merült ez a lehetőség. Ez nagyon finom, lányok, készítsétek el! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez istenien néz ki, Csilla! Azon nyomban megtudnám enni! :))

    VálaszTörlés
  4. Vicuska!
    :) Köszi! :)

    Szabina!
    Köszi, egyszer próbáld ki, nagyon finom. :)

    VálaszTörlés