Egy tavalyi Meglepetésből mentettem ki a receptet. Érdemes kipróbálni nekünk nagyon ízlett. A hozzávalókat a recept szerint írom, nálunk kicsit nagyobb adagban készült. :)
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 50 dkg. savanyú káposzta
- 20 dkg. rizs
- 3 dl. húsleves
- 0,5 dl. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. pirospaprika
- só, őrölt bors.
Elkészítés:
A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd húzzuk félre a tűzről és szórjuk rá a pirospaprikát.
Tegyük bele a káposztát meg a rizst, öntsük fel a húslevessel, és sóval borssal fűszerezzük.
Amikor a rizs már félig puha, öntsük az egészet kiolajozott tepsibe és egyenletesen igazgassuk el.
A csirkecombokat vágjuk ketté, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
Ezután fektessük rá a rizses káposztára, takarjuk le fóliával.
180 C fokos sütőben pároljuk 20 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük pirosra.
Jó étvágyat! :)
Boldog névnapot!:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Kriszta! :)
TörlésBoldog névnapot kívánok sok szeretettel! Nagyon finom lehet így együtt a káposztával. Guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! :) Nagyon finom.
TörlésValakinél vendégségben egyszer ilyen rizzsel kínáltak. Mivel szeretem a savanyú káposztát, ezért meg is jegyeztem, hogy ez milyen finom így együtt! Az évek alatt valahogy feledésbe is merült ez a lehetőség. Ez nagyon finom, lányok, készítsétek el! :)
VálaszTörlésEz istenien néz ki, Csilla! Azon nyomban megtudnám enni! :))
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlés:) Köszi! :)
Szabina!
Köszi, egyszer próbáld ki, nagyon finom. :)