Gyors fényképek, egy gyors, ám de annál finomabb muffinról. :)
Vicuska! Köszi a receptet!! :) Az eredeti recept Vicuska blogjában, nálam így készült. :)
Hozzávalók:
12 darabhoz:
- 1 csésze kristálycukor
- 2 tojás
- 3 csésze liszt
- 1 cs. sütőpor
- só
- 1/2 tk. szerecsendió
- 1 csésze tej, vagy tejföl
- 17 dkg. vaj, vagy margarin olvasztva
A tetejére:
- 2 dkg. olvasztott margarin
- 1/2 csésze kristálycukor + 1 teáskanál fahéj.
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 C fokra.
A formákat kenjük ki, vagy béleljük ki papírral.
A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a felolvasztott (nem forró) margarint, a tejet és fakanállal összekeverjük.
A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a felolvasztott (nem forró) margarint, a tejet és fakanállal összekeverjük.
A száraz hozzávalókat szintén keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos masszát.
Alaposan kikeverjük.
A formába beletöltjük a tésztát és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A formába beletöltjük a tésztát és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Picit hagyjuk hűlni, majd mindegyik tetejét az olvasztott vajjal megkenjük (vagy belemártjuk) és beleforgatjuk a fahéjas cukorba.
Csilla, a muffinok nálunk mindig szerepelnek...a lányom is állandóan süti, mert a kis gyerekek, és a vejem is nagyon szeretik reggelire, hétköznap, én meg magamnak is gyakran sütök, de mostanában vigyázok hogy ne egyek sokat belőle. Imádom a fahéjasat, és a tiéd nagyon guszta, puha, és finom!
VálaszTörlésFeltettem a dijat amit kaptam tőled, mégegyszer köszönöm:DDD
Nagyon finom lehet ez a fahéjas muffinod! Szinte érzem a jó fahéj illatát.
VálaszTörlésIde érzem az illatát :) Jól néz ki a félbevágott muffin!!! Képzeld, egy darabot direkt elcsomagoltam, kíváncsi voltam, milyen lesz 2 nap múlva- jelentem, mintha frissen sült volna, nem száradt meg, nem keményedett az állaga. Tehát érdemes nagy adagot készíteni. Ja, és fagyasztható!
VálaszTörlésMár megcsodáltam Vicuskánál is, a vajfürdő különösen tetszik benne, a tiéd is szuperül néz ki:) Fahéjas sütiket pedig szeretjük.
VálaszTörlésCsilla!
VálaszTörlésMuffin mindig jöhet,imádom,gyakran sütök,de fahéjast még nem sütöttem.Itt az ideje!!!Szép lett a muffinod!!!
Én is szoktam készíteni fahéjasat, de én beleteszem a tésztájába, és almát is teszek bele:) De ez a fahéjas tetejű muffinod is nagyon tetszik:)
VálaszTörlésCsodásak ezek a muffinok! Az a fotó különösen tetszik, melyen ketté van törve... hmmm... most annyira megkóstolnám. :)
VálaszTörlésElisabeth!
VálaszTörlésÉn köszönöm! :) Szerintem sokan vagyunk így vele, a muffin finom, és nem utolsó sorban gyors édesség. :DDD
Éva!
Finom volt, köszi! :)
Vicuska!
Azt meghiszem! :))) Szoktam én is ilyennel próbálkozni, hogy milyen egy- két nap múlva, de ennek esélye sem volt, hogy megtudjuk. :)))
Trollanyu!
Köszi! Igen engem is az fogott meg, és tett kíváncsivá a vajfürdő. :)
Melissina2!
Itt bizony, extra gyors, és nagyon finom. :) Köszi!
Kati!
Igen azt tudom, hogy Nálad aztán van muffin sütés, és akkor nem aprózod el. :) Egyszer próbáld ki így is, nagyon fincsi. :)))
Gabriella!
Köszönöm! :)