Merthogy már van fenn egy egyszerű fehér kenyér.
Ez egy másik recept, mióta lementettem motoszkál a fejemben, hogy megsütöm. :) Viki konyhájából hoztam a receptet. Én csak egyet sütöttem, gyorsan vacsorára, tehát a nála lévő hozzávalókat feleztem így is írom ide. Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 2,5 dl. víz
- 1,5 nagy ek. joghurt
- 2,5 dkg. étolaj
- 1 dkg. só
- 1/2 mk. cukor
- 2 dkg. élesztő
- 1 ek. burgonyapehely (elhagyható)
- 1/2 ek. tejpor (ez is elhagyható)
- 50 dkg. liszt.
Elkészítése:
A vizet, a joghurtot, az olajat a kenyérdagasztó edényébe tettem, majd a száraz anyagokat rákanalaztam. Legtetejére az élesztőt rámorzsoltam. Megdagasztattam a géppel.
Ezután egy kiolajozott tálban 50 percig kelesztettem, majd megformáztam és beletettem a sütőformába, amit sütőzacskóba húztam(formástul, kenyerestül) és így kelesztettem további 45 percig.
Ekkor bevagdostam és előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Kb. 15 perc elég volt ahhoz, hogy a tészta is szépen szétnyíljon a bevágásnál, és a sütő is felmelegedjen.
10 percig 200 fokon, majd 180 fokon további 25 percig sütöttem.
Amikor kisült, hideg vízzel lespricceltem.
Közvetlenül sütés előtt tepsibe tettem zacsistól- formástól a kenyérkét, és úgy toltam be a sütőbe. Előtte ugyanis tepsi nélkül tettem, és a zacskó megolvadt a rácstól, ami miatt kilyukadt, és le kellett cserélnem a zacskót. :(
Letakartam konyharuhával miközben hűlt. Puha héjú lett.
Majd alig vártuk, hogy kihűljön...legalább egy kicsit. :)
Jó étvágyat! :)
Guszta lett! :)
VálaszTörlésCsilla! Ez tényleg egyszerű, és szép is. Kekeckedem a gondolattal én is már egy ideje, hogy süssek kenyeret.
VálaszTörlésKérdésem annyi lenne, hogy a sütő zacsi végig a formán marad?
Bocsi ha értetlen vagyok :$
Nagyon szép lett a kenyered! Kifogom próbálni legközelebb!
VálaszTörlésNézzél már be hozzám szeretnék egy díjat adni neked!
én még sosem sütöttem kenyeret, pedig rég tervezem, ez a tied csodaszép lett:)
VálaszTörlésFinom fehér kenyérke, nagyon guszta, szép a szerkezete is! :)
VálaszTörlésEz egy nagyon finom fehér kenyérke, de nagyon beleharapnék,főleg a héjába. Megpróbálnék én is egy ilyen szép, finom kenyeret sütni! Ügyes vagy:)) Vittem a receptet!! Köszi!!
VálaszTörlésMaryenne!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Tündi!
Egyszerű bizony. A sütőzacsi igen, végig a formán marad, majd sütés előtt zacsistól- formástól tepsibe ettem, és úgy toltam be a sütőbe, bocsi ezt csak azért írom ilyen szájbarágósan, mert én anélkül tettem,- mármint tepsi nélkül- a sütőbe, meg is olvadt a rácstól a zacskó, le kellett cserélnem róla a zacsit, ami kicsit nem esett jól a tésztának, mert picit összeesett. Huhh, remél érthető, ezt beírom majd fölülre is. :)
Éva!
Köszönöm szépen, jövök! :)
Kati!
Köszönöm, pedig nem is lett annyira szép, mint Vikié fentebb részleteztem, hogy miért. De működik a dolog, és kenyérhez képest gyorsan megvan. :)
Hankka!
Köszi! :)
Tücsi!
Köszi, ennek inkább puha lett a héja, nem ropogós, de attól függetlenül, tényleg jó volt beleharapni. :)
Köszönöm Csilla a választ, és az instrukciót is. Igen érthető, de nem érzem szájba rágósnak;) Hamarosan neki veselkedem én is...
VálaszTörlésÖrülök! :)
TörlésNa csak hozza azokat a kenyér recepteket, én meg majd lopkodom őket!))
VálaszTörlésMegbeszéltük. :)
VálaszTörlésGyönyörü a kenyered, nagyon finom a joghurt hozzá adással! A tejporrol is már hallottam, de a burgonya pehely hozzá adással nem. Gondolom jók azok is. A kenyér formája is nagyon guszta, és finom:DDD
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés