Nagy szeretettel köszöntöm, a 10. rendszeres olvasómat, örülök, hogy itt vagy BENCE/EMOKE!!
Habos- imádom!! :D
Gyermekkorom óta a két nagy cukrászdai kedvencem a Mignon, és a Habos!! Nálunk még a cukiban most is lehet kapni, isteni!!
Elég régóta keresem már a receptjét... mígnem egyik éjjel Aleda blogját nézegetvén rám mosolygott! :D
Az eredeti recept a blogon, ide úgy írom be, ahogyan én készítettem.
Köszönöm a receptet! :)
Hozzávalók:
- 3 rétes lap
- 6 tojás fehérje
- 3 dl. víz
- 30 dkg. cukor
- csipet só
- 10 g. zselatin
- 2 g. citromsav
Elkészítés:
A réteslapokból kivágtam 3 db. 20*30 as téglalapot, kikentem egy kis olajjal a tepsit, a lapokat is megkentem picit, egymásra tettem és 190 C fokon 2-3 perc alatt megsütöttem.
A vizet felforraltam, hozzáadtam 15 dkg cukrot és együtt főztem, kicsit tovább, mint 5 perc.(az eredeti recept azt írja, h amíg szálasodik- no, nekem nem nagyon akart, úgyhogy mikor már "besűrűsödött" a szirup, elzártam alatta a gázt).
Levettem a tűzről és belekavartam az előzőleg 0,5 dl vízben feloldott zselatint.
Közben habverőgéppel habbá vertem a tojások fehérjét, kanalanként adagolva hozzá a 15 dkg cukrot majd vékony sugárban a még forró szirupot.
Habos, elég kemény krém lesz, ami a zselatin hatására, kihűlve még keményszik.
Legvégén citromsavval ízesítettem, 2 g.-ot tettem bele, következőnek majd csak 1 grammal próbálom. :)
Egy 20*30 as tepsi aljára tettem a réteslapokat, rákentem a habot, 2-3 órára lehűtöttem, majd tálaltam.
Én még kakaóval is megszórtam az enyémet!! :)
Csilla,gyönyörű lett a habosod,örülök,hogy hasznodra vált a recept.A szirup azért szálasodott hamarabb nrkrm,mert szörpben föztem a cukrot,igy a cukortartalom nagyobb volt.Ezért is kell több citromsav így.
VálaszTörlésEnni tényleg jó...lenne, ha itt lenne előttem ez a kis habos :D
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlésÉn is erre gondoltam, meg talán a szörp a sűrűsége miatt még emel is a sütin.
Na, de ez legyen a legnagyobb probléma, nagyon finom lett!
Petra!
VálaszTörlés:D... és enni tényleg jó volt, így múlt időben, mert ez az adag nekünk sajnos nagyon kevésnek bizonyult. :)
Nagyon kivánatos ez a habos csoda:) Érdekes én még sosem ettem ilyet, nem is láttam. Megérne egy próbát, de persze itt réteslap sincs:( Anyukám mindig otthon csinálta a rétestésztát, erre én nem vállalkozom:)
VálaszTörlésNagyon szép lett a sütid, guszta! Elkébzelem milyen könnyü a habja, mert látszik rajta hogy az!
VálaszTörlésNézz be hozzám vagy egy díjam számodra! :)
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésHa szeretitek az édes, habos sütikét, akkor bátran próbáld ki.
Nem baj, ha nincs réteslap, épp most írtam be egy rétes receptet, amit nem kell húzni. :)
De, ha gondolod van még egy olyan receptem aminek a tésztájával is ki tudod váltania réteslapot. :)
Éva!
Köszönöm!, nagyon finomra sikerült, valóban könnyű habos lett. :)
Most találtam rá a habosodra, de örülök neki, mert imádom:))))Valamikor Pécsett volt egy üzlet, ahol a világ legfinomabb málnahabosát árulták! Nagyon régen volt, talán igaz sem volt:( Nagyon könnyűnek néz ki a habosod:)) Remélem sikerül nekem is az elkészítése:-)
VálaszTörlésTücsi!
VálaszTörlésÉn is imádom!! :) Málnásan még nem ettem. Nagyon finomra sikerült ezzel a recepttel, próbáld ki, vetekszik a cukrászdaival. :)))
Kedves Csilla! Most jött el az idő, hogy ezt az isteni habost elkészítsem!?:)) Remélem sikerül!Köszi a receptet!!!
VálaszTörlésReméljük, nagyon finom lett nálunk. A cukiban lehet kapni, jó pénzért, és ez meglepően hasonlít rá. :)
Törlésnagyon finomak a sutik. kati, szomolyárol.
VálaszTörlésKedves Kati! Köszönöm, örülök, hogy itt vagy, és tetszik! Csilla
VálaszTörlésJajj...Ahová suliba jártam, volt egy Mackó cukrászda, rendszeresen vettem ilyet, imádtam. Azóta sem láttam sehol. Kipróbálom, hátha sikerül nekem is.
VálaszTörlésÖtlet: A réteslap helyett vékonyra nyújtott leveles tészta.