Hozzávalók:
- 3 egész kifilézett csirkecomb
- 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. szójaszósz
- 1 tojás
- só, bors
- kevés reszelt sajt
- Tabasco.
Elkészítés:
A húst még előző estétől vajas tejbe áztatjuk.
Majd robotgépben pépesítjük, beledobáljuk a fűszereket, tojást, citromlét, összekeverjük vele, a végén belekeverjük a sajtot.
Evőkanálnyi adagokat szedünk belőle, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és közben megformáljuk, kissé ellapítjuk.
Előmelegített olajban sütjük.
Saláta, mézes- mustáros szósz, rizi- bizi stb. adható mellé.
Csak fél citrom levét csorgattam bele, Tabasco híján tettem bele: pirospaprikát, oregánót, köményt. Nem előző este tettem bele a tejbe a húst csak reggel, kb. 3 órát állt.
Mézes- mustáros szósz:
- 1 rész méz
- 1 rész mustár
- 1-2 csipet só, őrölt bors.
Összekeverjük, és kész. :)
Salátát is készítettem mellé.
Salátaöntet hozzávalói/ Nigella:
- 4 dl aludttej (nálam kefir)
- 20 dkg. majonéz
- 2 ek. juharszirup
- 2 tk. almaborecet (nálam fehérborecet volt itthon)
- só, bors.
Jó étvágyat! :)
Na igen, ez azért nem az a bolti csibefasírt. Micsoda különbség! Mártással, salátával isteni lehet. :)
VálaszTörlésNagyon guszta, ilyen szószt már kifogom próbálni annyi helyen láttam és nagyon finom lehet! A fasírt is kedvenceim közé tartozik, guszta az is!
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlésDe, nem ám! Nagyon finom volt! :)
Éva!
Köszi! A szósz nagyon finom, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az én két válogatós gyerekem, repetát kért belőle. :D
A saláta hozzávalóinál valami nem stimmel... ;D
VálaszTörlés