2016. augusztus 21., vasárnap

Rizsfelfújt őszibarackkal




Hozzávalók:
  • 30 dkg. rizs
  • 1 l. tej
  • 2 dl. víz
  • 4 tojás
  • 20 dkg. cukor
  • 10 dkg. margarin
  • vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 4- 5 db. (vagy ízlés szerint) barack, de készíthető befőttből is.




Elkészítés:

Felforraljuk a tejet és a vizet, beletesszük a rizst, a sót és a cukor felét, megfőzzük. De nem puhára. Mikor már majdnem puha, illetve alig van rajta folyadék akkor lezárjuk, és hagyjuk teljesen megpuhuljon.
Kicsit hűtünk rajta, és belekeverjük a margarint.
Közben a cukor másik felét, a tojássárgájával és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rizshez.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a rizsbe.
Az őszibarackokat megmossuk, megpucoljuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk a rizshez keverjük.
Kikenünk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát és 190 C fokos sütőben megsütjük.
Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.




Jó étvágyat! :)