Ez egy nagyon- nagyon finom gyümölcsleves. Hamar elkészül! A cukros hab, pedig csodálatosan kiegészíti az ízharmóniát! :) A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
A leveshez:
- 50 dkg. alma
- 1 l. víz
- 1 dl. tej
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor
- 1/2 citrom leve és héja
- 3 ek. cukor
- 1 púpozott kk. őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
A habgaluskához:
- 2 db. tojásfehérje
- 1 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor.
Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk az 1 ek. cukrot és a csomag vaníliás cukrot, tovább verjük, míg teljesen kemény lesz.
Megpucoljuk, és apróbb kockára vágjuk az almákat.
A liter vizet 3 ek. cukorral és a fél citrom levével felforraljuk, kanalanként beleszaggatjuk a felvert tojáshabot, és mindkét oldalát 1/2- 1/2 percig főzzük, majd egy tálba helyezett szűrőre kiszedjük.
A forró lébe ezután beletesszük a megtisztított, felkockázott almát, 3-4 percig főzzük, közben beleszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
Botmixerrel összetörjük, de maradhat benne néhány kocka.
A tejben elkeverjük a pudingport és a forró levest besűrítjük vele.
Tálalásnál a leves tetejére szedjük a habgaluskát, megszórhatjuk egy kevés extra fahéjjal és egy kis reszelt citromhéjjal.
Jó étvágyat! :)