2015. február 22., vasárnap

Fahéjas almakrémleves habgaluskával




Ez egy nagyon- nagyon finom gyümölcsleves. Hamar elkészül! A cukros hab, pedig csodálatosan kiegészíti az ízharmóniát! :) A receptet itt találtam.



Hozzávalók:

A leveshez:
  • 50 dkg. alma
  • 1 l. víz
  • 1 dl. tej
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 3 ek. cukor
  • 1 púpozott kk. őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg


A habgaluskához:
  • 2 db. tojásfehérje
  • 1 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor.



Elkészítés:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk az 1 ek. cukrot és a csomag vaníliás cukrot, tovább verjük, míg teljesen kemény lesz.
Megpucoljuk, és apróbb kockára vágjuk az almákat.
A liter vizet 3 ek. cukorral és a fél citrom levével felforraljuk, kanalanként beleszaggatjuk a felvert tojáshabot, és mindkét oldalát 1/2- 1/2 percig főzzük, majd egy tálba helyezett szűrőre kiszedjük.
A forró lébe ezután beletesszük a megtisztított, felkockázott almát, 3-4 percig főzzük, közben beleszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
Botmixerrel összetörjük, de maradhat benne néhány kocka.
A tejben elkeverjük a pudingport és a forró levest besűrítjük vele.
Tálalásnál a leves tetejére szedjük a habgaluskát, megszórhatjuk egy kevés extra fahéjjal és egy kis reszelt citromhéjjal.





 


Jó étvágyat! :)