Hozzávalók:
- pár kanál olíva olaj
- 60 dkg. csirkemell filé kockára vágva
- 1 szál póréhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 friss chili apróra vágva
- 2 tk. őrölt pirospaprika
- 1és 1/2 doboz aprított paradicsom konzerv (nálam 5 dl. sűrű paradicsomlé)
- 3 ek.balzsamecet (kimaradt)
- 3-4 dl. csirkeleves
- 2 babérlevél
- 2 tk. szárított kakukkfű (lehet friss is)
- 2 doboz vajbab konzerv (nálam most fagyasztott)
- aprított petrezselyem
- só, bors.
Elkészítés:
A csirkemell kockákat sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb serpenyőben melegítsünk olajat és a húst pár perc alatt pirítsuk át.
Kiszedjük egy tányérra.
A póréhagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított chilit és az őrölt paprikát is.
Visszatesszük a húst, felöntjük a csirkelevessel és a paradicsommal.
Hozzáadjuk a babérlevelet, a balzsamecetet és a szárított kakukkfüvet.
Felforraljuk, majd a babot is hozzáadva alaplángon lefedve jól besűrítjük a szószt.
A csirkemell kockáknak kevesebb idő kell nyilván, mint a comboknak, de a szószt jól be kell sűríteni, úgy finom.
A végén még ízesítjük szükség szerint sóval, borssal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Friss kenyér, bagett illik hozzá, de éppen főtt krumplival, rizzsel is tálalható.
Balzsamecetem nincs
itthon, így vörösborecetet és 2 tk. cukrot adtam hozzá helyette.
Fagyasztott babom volt így azzal főztem, ezért kicsit több húsleves
alaplét használtam hozzá.